Śniadanie biznesowe: Wdrożenie RODO – okiem praktyka

04.04.2018 Aktualności

W czwartek, 12 kwietnia, w Kancelarii GESSEL (ul. Sienna 39, XV piętro, budynek Warsaw Towers) odbędzie się kolejne śniadanie biznesowe pt. Wdrożenie RODO – okiem praktyka. Celem spotkania jest omówienie prawnych i biznesowych warunków wdrożenia RODO na gruncie polskim.

Począwszy od 25 maja 2018 r. przepisy RODO, czyli Rozporządzenia (UE) 2016/679 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych, jak również projektowanej nowej ustawy o ochronie danych osobowych wraz z przepisami wprowadzającymi w istotny sposób zaostrzą wymogi stawiane przedsiębiorcy, nakładając na niego nowe obowiązki i wprowadzając dotkliwe sankcje za nieprzestrzeganie wymogów ochrony danych. Spotkanie będzie okazją do omówienia, z jakimi nowymi wyzwaniami mierzyć się będą w codziennej praktyce przedsiębiorcy, a także, które z rozwiązań przyjętych obecnie pozostaną prawidłowe na gruncie nowych przepisów.

Wierzymy, iż spotkanie przy porannej kawie będzie doskonałą szansą na podzielenie się spostrzeżeniami i zapoznanie się z kierunkami zmian.

PROGRAM:
11.00 – 11.15 Rejestracja, powitanie uczestników
11.15 – 12.45 Wprowadzenie do problematyki RODO. Ewolucja czy rewolucja?
12.45 – 13.00 Przerwa
13.00 – 14.45 Praktyczne aspekty zapewnienia zgodności
15.00 Zakończenie spotkania

Prelegenci:

prawo pracyAdam Kraszewski, radca prawny, managing associate

a.kraszewski@gessel.pl

Specjalizuje się w prawie pracy, prawie własności intelektualnej oraz prawie farmaceutycznym. Ukończył Podyplomowe Studium Prawa Pracy na Uniwersytecie Warszawskim.

Posiada wieloletnie doświadczenie z zakresu prawa pracy, zarówno indywidualnego jak i zbiorowego. Doradza przy wdrażaniu efektywnych mechanizmów zatrudniania (w tym managementu), konstruowania regulacji wewnętrznych, jak i rozwiązywania sporów. Jest autorem licznych publikacji z tej dziedziny. Jego praktyka obejmuje również doradztwo w zakresie prawa autorskiego, ochrony danych osobowych i dóbr osobistych. Jest także wiceprezesem Polskiego Związku Pracodawców Konsultingu przy Konfederacji Lewiatan. Uczestniczy w procesach legislacyjnych, aktywnie wspierając organizacje pracodawców w kwestiach związanych z projektowanymi zmianami.

dane osoboweMarcin Maciejak, aplikant adwokacki

m.maciejak@gessel.pl

Specjalizuje się w zagadnieniach z zakresu ochrony własności intelektualnej, danych i informacji.

Doświadczenie zdobywał w jednej z globalnych kancelarii prawnych oraz w międzynarodowej korporacji doradczej zajmującej się finansowymi i specjalistycznymi usługami w dziedzinie nieruchomości i zarządzania inwestycjami. W trakcie studiów współpracował m.in. z jedną z międzynarodowych firm doradczych z tzw. „wielkiej czwórki”, kancelariami prawnymi i szeregiem inicjatyw m.in. z zakresu dostępu do informacji prawnej.

Paulina Rudowicz-Jastrzębska, aplikantka radcowska

p.rudowicz@gessel.pl

Specjalizuje się w prawie pracy i kontraktach menedżerskich. Doświadczenie zdobywała w międzynarodowej kancelarii prawnej oraz jako in-house lawyer w dziale prawnym spółki publicznej. Z Kancelarią GESSEL związana od października 2017 roku. Absolwentka Wydziału Prawa Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie. Absolwentka studiów podyplomowych z zakresu polityki compliance w organizacji prowadzonych przez Akademię Leona Koźmińskiego w Warszawie.

 

Warunki uczestnictwa:

1. Spotkanie jest bezpłatne – o możliwości udziału decyduje kolejność zgłoszeń od osób, do których jest ono adresowane.
2. Zgłoszenia należy dokonać do 10 kwietnia br. na adres: a.jasienczuk@gessel.pl
3. Zamiast zgłoszonej osoby w spotkaniu może wziąć udział inny pracownik firmy.
4. Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie oraz do odwołania spotkania.
5. Zgłoszenie na spotkanie jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych uczestnika w celu organizacji spotkania prowadzonego przez Gessel, Koziorowski Sp. k. z siedzibą w Warszawie, ul. Sienna 39, 00-121 Warszawa, zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2016 r. poz. 922 z późn. zm.).

Bądź z nami na bieżąco!

Zapisz się do newslettera

Mogą Cię zainteresować

28.03.2024

Legal 500 – otrzymaliśmy wyróżnienia w międzynarodowym rankingu prawniczym!

Wyróżnienie indywidualne jako „Leading Individual” w kategorii Dispute Resolution otrzymała dr hab. Beata Gessel-Kalinowska vel Kalisz. Kancelaria i jej prawnicy są rek...

Aktualności
Legal 500 – otrzymaliśmy wyróżnienia w międzynarodowym rankingu prawniczym!

19.03.2024

Nowe Wydanie Komentarza do Kodeksu Spółek Handlowych!

Nowe Wydanie Komentarza do Kodeksu Spółek Handlowych!  Miło nam poinformować, że ukazało się drugie wydanie niezbędnika każdego specjalisty prawa korporacyjnego - "Ko...

Aktualności
Nowe Wydanie Komentarza do Kodeksu Spółek Handlowych!
Wszystkie wpisy

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera!