W czwartek, 12 kwietnia, w Kancelarii GESSEL (ul. Sienna 39, XV piętro, budynek Warsaw Towers) odbędzie się kolejne śniadanie biznesowe pt. Wdrożenie RODO – okiem praktyka. Celem spotkania jest omówienie prawnych i biznesowych warunków wdrożenia RODO na gruncie polskim.

Począwszy od 25 maja 2018 r. przepisy RODO, czyli Rozporządzenia (UE) 2016/679 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych, jak również projektowanej nowej ustawy o ochronie danych osobowych wraz z przepisami wprowadzającymi w istotny sposób zaostrzą wymogi stawiane przedsiębiorcy, nakładając na niego nowe obowiązki i wprowadzając dotkliwe sankcje za nieprzestrzeganie wymogów ochrony danych. Spotkanie będzie okazją do omówienia, z jakimi nowymi wyzwaniami mierzyć się będą w codziennej praktyce przedsiębiorcy, a także, które z rozwiązań przyjętych obecnie pozostaną prawidłowe na gruncie nowych przepisów.

Wierzymy, iż spotkanie przy porannej kawie będzie doskonałą szansą na podzielenie się spostrzeżeniami i zapoznanie się z kierunkami zmian.

PROGRAM:
11.00 – 11.15 Rejestracja, powitanie uczestników
11.15 – 12.45 Wprowadzenie do problematyki RODO. Ewolucja czy rewolucja?
12.45 – 13.00 Przerwa
13.00 – 14.45 Praktyczne aspekty zapewnienia zgodności
15.00 Zakończenie spotkania

Prelegenci:

prawo pracyAdam Kraszewski, radca prawny, managing associate

a.kraszewski@gessel.pl

Specjalizuje się w prawie pracy, prawie własności intelektualnej oraz prawie farmaceutycznym. Ukończył Podyplomowe Studium Prawa Pracy na Uniwersytecie Warszawskim.

Posiada wieloletnie doświadczenie z zakresu prawa pracy, zarówno indywidualnego jak i zbiorowego. Doradza przy wdrażaniu efektywnych mechanizmów zatrudniania (w tym managementu), konstruowania regulacji wewnętrznych, jak i rozwiązywania sporów. Jest autorem licznych publikacji z tej dziedziny. Jego praktyka obejmuje również doradztwo w zakresie prawa autorskiego, ochrony danych osobowych i dóbr osobistych. Jest także wiceprezesem Polskiego Związku Pracodawców Konsultingu przy Konfederacji Lewiatan. Uczestniczy w procesach legislacyjnych, aktywnie wspierając organizacje pracodawców w kwestiach związanych z projektowanymi zmianami.

dane osoboweMarcin Maciejak, aplikant adwokacki

m.maciejak@gessel.pl

Specjalizuje się w zagadnieniach z zakresu ochrony własności intelektualnej, danych i informacji.

Doświadczenie zdobywał w jednej z globalnych kancelarii prawnych oraz w międzynarodowej korporacji doradczej zajmującej się finansowymi i specjalistycznymi usługami w dziedzinie nieruchomości i zarządzania inwestycjami. W trakcie studiów współpracował m.in. z jedną z międzynarodowych firm doradczych z tzw. „wielkiej czwórki”, kancelariami prawnymi i szeregiem inicjatyw m.in. z zakresu dostępu do informacji prawnej.

Paulina Rudowicz-Jastrzębska, aplikantka radcowska

p.rudowicz@gessel.pl

Specjalizuje się w prawie pracy i kontraktach menedżerskich. Doświadczenie zdobywała w międzynarodowej kancelarii prawnej oraz jako in-house lawyer w dziale prawnym spółki publicznej. Z Kancelarią GESSEL związana od października 2017 roku. Absolwentka Wydziału Prawa Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie. Absolwentka studiów podyplomowych z zakresu polityki compliance w organizacji prowadzonych przez Akademię Leona Koźmińskiego w Warszawie.

 

Warunki uczestnictwa:


1. Spotkanie jest bezpłatne – o możliwości udziału decyduje kolejność zgłoszeń od osób, do których jest ono adresowane.
2. Zgłoszenia należy dokonać do 10 kwietnia br. na adres: a.jasienczuk@gessel.pl
3. Zamiast zgłoszonej osoby w spotkaniu może wziąć udział inny pracownik firmy.
4. Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie oraz do odwołania spotkania.
5. Zgłoszenie na spotkanie jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych uczestnika w celu organizacji spotkania prowadzonego przez Gessel, Koziorowski Sp. k. z siedzibą w Warszawie, ul. Sienna 39, 00-121 Warszawa, zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2016 r. poz. 922 z późn. zm.).